1995
Δύο φίλοι που µοιράζονται την ίδια αγάπη για το καλό φαγητό, ο Παναγιώτης Μαζαράκης και ο Τάσος Δήµας, αξιοποιούν τις γνώσεις τους στο χώρο των τροφίµων και ιδρύουν το πρώτο εστιατόριο “Ο Τζίτζικας κι ο Μέρµηγκας” στα Άνω Πατήσια. Έφεραν στη µόδα τη “διακόσµηση σε στυλ µπακάλικο”, µε κονσέρβες και βαζάκια σε ράφια, παλιές διαφηµίσεις προϊόντων και τα κλασικά τραπεζάκια µε το συρτάρι για τα µαχαιροπίρουνα. Συγκέντρωσαν συνταγές από διάφορα µέρη της Ελλάδας, επέλεξαν τις καλύτερες πρώτες ύλες και άρχισαν να εξελίσσουν δηµιουργικά την δοκιµασµένη και αγαπητή σε όλους µας ελληνική κουζίνα!

1998
Ανοίγει το δεύτερο εστιατόριο στο Χαλάνδρι. Μια ιστορική ταβέρνα της προπολεµικής Ελλάδας “Τα Καλάµια” µετατρέπεται  σε ένα όµορφο εστιατόριο µε την υπογραφή της βραβευµένης σκηνογράφου Ελένης Μανωλοπούλου. Περιστοιχισµένο από ένα όµορφο κήπο ιδανικό για στιγµές δροσιάς και χαλάρωσης.

2006
Επόµενος σταθµός το Σύνταγµα. Η δηµοφιλία του Τζίτζικα και Μέρµηγκα ήταν η αφορµή για τη δηµιουργία ενός καταστήµατος στην καρδιά της πόλης των Αθηνών. Όχι µόνο οι Ελληνες φίλοι µας αλλά και οι ξένοι επισκέπτες τόσο από το εξωτερικό όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα το έκαναν γρήγορα ένα αγαπηµένο γαστρονοµικό στέκι.

2008
Δηµιουργία νέου καταστήµατος στο κέντρο της Κηφισιάς. Στον ήσυχο πεζόδροµο της οδού Δροσίνη, δίπλα από το εµπορικό κέντρο, βρήκαµε το κατάλληλο χώρο για το νέο Τζίτζικα και Μέρµηγκα.